Boerderij Ondersteboven

Rust en ruimte, zover het oog reikt

Nieuws en Evenementen

Het "ommetje" van Ossenisse-Zeedorp 2014

Sinds begin 2014 is het oude kerkepad van het oude gemaal via Boerderij Ondersteboven naar de kerk in Ossenisse in ere hersteld en formeel als "ommetje" op de kaart gezet.

Uiteraard is het "ommetje" overal langs de route te starten, maar gezien vanaf Boerderij Ondersteboven loopt de route achter de schuur de akker in via het pad dat vroeger wel "de dreef van Leo Warrens" werd genoemd, de grootvader van Annie, die hier vroeger woonde.

Via dit pad kom je langs een drinkwaterput met een oude duiker uiteindelijk na 700 meter op de Langeweg uit in de richting van het dorp. Aan het eind van de Langeweg ligt de bijenkwekerij Kreverhille en de route wordt wederom linksaf vervolgd naar Zeedorp en de Westerschelde. Op de boerderij is een verhaal beschikbaar over het oude Zeedorp. Je kunt hier uiteraard ook even naar Ossenisse (rechtsaf) voor een rondje rond de kerk. Via de dijkovergang recht tegenover de weg in Zeedorp loop je langs de Westerschelde weer linksaf tot de zogenaamde Schulpenhoek (omdat daar vroeger zoveel schelpen lagen). Bij de Schulpenhoek kun je via de Westdijk weer teruglopen naar Boerderij Ondersteboven of een stukje verderop waar de prikkeldraad ophoudt dwars door de akkers naar de Westdijk lopen (het oude kerkepad vanaf het oude gemaal) en dan terug. De totale route is ongeveer 4,7 km en zeker de moeite waard!

Doorlopende activiteiten

Foto selectie