Boerderij Ondersteboven

Rust en ruimte, zover het oog reikt

Nieuws en Evenementen

4e d'Ossekoppen (trim & wandel) loop 9 september 2017

Op zaterdag 9 september 2017 is het weer zover; het begint al een aardige traditie te worden op de tweede zaterdag van september! De Dorpsraad van Ossenisse-Zeedorp organiseert ook dit jaar weer een heuse trim- en wandel loop in en om het dorp en langs de Westerschelde; zeker de moeite van het meedoen waard. Het inschrijven begint om 13.30 uur in het dorpshuis aan de Kipstraat in Ossenisse. Inschrijven kan alleen de dag zelf, maar registreren kan tot de dag eraan voorafgaand en dat scheelt de (tijd)administratie uit ervaring veel kostbare tijd, dus dat is zeker aan te bevelen. De inschrijving sluit (ongeveer) om 14.45 uur, zodra de kidsrun start. Om 15.00 uur precies starten de overige lopers en wandelaars kunnen reeds starten zodra ze zijn ingeschreven. Het startschot wordt gegeven door wethouder Jean-Paul Hageman.

Bij de wedstrijd of wandeling kan gekozen worden uit drie afstanden, te weten (ongeveer) 6, 8 of 12 km, waarbij het parcours loopt door het dorp, de omliggende akkers en langs de Westerschelde. Bij de voorgaande edities deden gemiddeld 200 lopers en wandelaars mee en de tombola is enorm te noemen. Veel lokale ondernemers en particulieren doneren prijzen. Het afgelopen seizoen bestond de tombola uit meer dan 150 prijzen. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een dagprijs; vorig jaar was dat een speciaal donker biertje van onze lokale bierbrouwerij De Kip.

Voorafgaand aan de loop worden weer maandelijkse Coopertests georganiseerd, die starten aan de Schulpenhoek bij Zeedorp. We verzamelen om 20.30 uur en lopen dan gezamelijk in naar het Nieuwe Gemaal, waar we om 21.00 uur stipt starten voor een 12 minuten duurtest. Bij terugkomst is het gezellig napraten onder het genot van koude of warme thee met iets lekkers. De deelname is gratis en schroom niet, want niet iedereen loopt 3 km!

We organiseren dit (in principe) op de tweede vrijdag van de maand:

  • vrijdag 12 mei 2017
  • vrijdag 9 juni 2017
  • vrijdag 14 juli 2017
  • vrijdag 11 augustus 2017
  • op 9 september is de 4e d'Ossekoppenloop
  • vrijdag 13 oktober 2017

 

 

 

 

Doorlopende activiteiten

Foto selectie